Recept

komloska59

Grillezett kecskesajt, friss kerti zöldségekkel

Hozzávalók:

natúr, lilahagymás lágy-, vagy füstölt félkemény sajt

lilahagyma

friss kerti zöldségek, ízlés szerint… 🙂

Elkészítés:

Köret:

Többféle salátát és káposztát összevegyítünk, finomra vágott répával, friss lilahagymával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pici borecettel megbolondítjuk.

Elkészítjük hozzá a karamellizált lilahagymát. Egy serpenyőbe pár csepp szőlőmag olajat hevítünk, felolvasztunk benne egy kiskanál kristálycukrot. Csíkokra vágjuk a hagymákat, és az olvasztott cukorhoz adjuk, készre pároljuk. A végén adunk hozzá egy csipet kakukkfüvet és ízlés szerint sót.

Grillezett kecskesajt:

Egy serpenyőben pár csepp szőlőmag olajat hevítünk, melyben megpirítjuk a 1,5-2 cm vastagságúra vágott sajtok mindkét felét. Forrón tálaljuk!

Finom, komlóskai csipkebogyós borral kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha receptünk felkeltette érdeklődését, jöjjön el Komlóskára, és kóstolja meg a Sólyomvár éttermében!

Reklámok